КОИ СМЕ НИЕ? ЗАЩО ESSENTIAL? ПРОДУКТИ
ПАРТНИРАНЕ МАГАЗИНИ КОНТАКТИ
 
ESSENTIAL ЗА КУЧЕТА РЪКОВОДСТВО И СЪСТАВ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
РЪКОВОДСТВО И СЪСТАВ

ESSENTIAL FOODS Е НЕЩО СПЕЦИАЛНО!
Може би звучи невероятно, но тук ще кажем няколко думи какво прави ESSENTIAL уникална.
Нашата храна е разработена на принципа, наречен Behavioral Optimizing Food (BOF) и е фокусирана върху оптималното здраве на домашните любимци. Година след година... Защото те го заслужават! ESSENTIAL е нов стандарт в храненето. Да се постигне тази амбициозна цел за идеално балансирана храна, чрез много внимателно подбран състав не беше лесно, но е факт.
Добре дошли в ESSENTIAL!

ОЩЕ МАЛКО ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО И СЪСТАВА
Анатомичните нужди на кучето предполагат хармония в тялото. Точно това дава ESSENTIAL!
ESSENTIAL се приготвя от 35 – 40% прясно обезкостено месо – пилешко, патешко, агнешко, еленско, сьомга, пъстърва, херинга, както и цели пресни яйца. Това количество е съдържание от цялата рецепта. Всяка опаковка съдържа балансиран и пълноценен състав от 60 / 65 / 70% прясно и сушено месо, яйца и риба, и съответно 40 / 35 / 30% зеленчуци, плодове, семена, билки, витамини и минарали.
За да се запази максимално качеството и хранителната стойност, ESSENTIAL се приготвя на едва 90°C. Всички съставки са първокачествени и годни за консумация от човека. Разбира се, не съдържа ГМО и субпродукти.
Когато за пръв път усетите аромата на ESSENTIAL, ще повярвате в думите ни: Няма нищо по-свежо и апетитно от ESSENTIAL. Тогава ще се промени представата ви за това, каква всъщност трябва да бъде храната за домашни любимци.

BOF ПРИНЦИПЪТ
Behavioral Optimizing Food (BOF) е принцип за възпроизвеждане на естествената храна. Това означава, че се запазват стабилни нивата на кръвната захар;
- съдържанието на прясно месо стимулира инстинкта;
- приготвена на ниска температура, храната запазва хранителната си стойност;
- плодовете, семената и билките имитират съдържанието в стомаха на плячката;
- размерът и формата на гранулите са подбрани за по-лесно сдъвкване и преглъщане.

ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПОВЕДЕНИЕТО НА КУЧЕТО И НЕГОВОТО ХРАНЕНЕ
За повечето кучета ESSENTIAL има положително въздействие върху поведението (BOF). Наши клиенти споделят, че след известно време хранене с ESSENTIAL намалява и дори изчезва неподходящото поведение на техните любимци. Възможно е да забележите, че кучето ви е по-спокойно и балансирано отпреди.

КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ
Древната мъдрост, че човек е това, което яде, се отнася и за кучето. Някои хора избират за своите любимци диетата BARF (Biologically Appropriate Raw Food). Причината е, че много от готовите храни влияят по различен начин на здравето и поведението на кучето. Сега, обаче, това не е необходимо. ESSENTIAL действа по същия начин, без да се налага да се справяте със сурови меса и вътрешности.

САМО 30 ДНИ
Дайте ни 30 дни и вижте сами разликата! Вашето куче ще бъде в оптимален баланс.
Ние обещаваме, че куче и собственик ще бъдат доволни и щастливи с ESSENTIAL.

НЯКОЛКО ФАКТА, КОИТО ПРАВЯТ "ESSENTIAL" НАЙ-ДОБРИЯ ИЗБОР
- BOF принципът – абсолютна иновация, която се използва единствено в ESSENTIAL – принцип за възпроизвеждане естествената храна кучето.
- 35 / 40% прясно пилешко, патешко, сьомга, пъстърва, херинга, еленско, агнешко месо и цели пресни яйца. В резултат на високото съдържание на прясно месо, усвояемостта на храната е максимална.
- 35% сушено пилешко, патешко, сьомга, пъстърва, херинга, еленско, агнешко месо.
- Нашите рецепти се състоят от балансиран и пълноценен състав от 60 / 65 / 70% прясно и сушено месо, яйца и риба, и съответно 40 / 35 / 30% зеленчуци, плодове, семена, билки, витамини и минарали.
- Всички наши рецепти са напълно без зърнени продукти
- Употреба на чисто месо, пресни цели яйца и риба - без субпродукти, без евтини заместители и смесени брашна - ясен произход на месото и яйцата като единствен източник на висококачествените и лесно усвояеми протеини в ESSENTIAL.
- ESSENTIALS не е тествана върху животни и никога няма да бъде, всички съставки са годни за човешка консумация и са много внимателно подбрани.
- Разработена и приготвена във Великобритания от почти изцяло местни продукти.
- Абсолютно точен и ясен състав, при това с пълно съответствие на действителните и посочените на опаковката количествени проценти от рецептата.
- Термична обработка: Храната се приготвя на максимална температура от 90 °C и така се запазват вкусовите качества, съставът и свойствата на всеки продукт, който участва в рецептите ни, независимо дали е месо, риба, билки или плодове.

КАКВО ДРУГО ОСИГУРЯВА ЗДРАВЕТО
Всяка съставка говори сама за себе си...
Пробиотици – MOS и FOS + Люцерна
“Berry pack” – боровинки, акай бери, червени боровинки, черници
“Fruit pack” – ябълки, домати, портокали, круши
“Garden pack” – моркови, грах, спанак, карфиол
“Herb pack” – водорасли, зелен чай, джинджифил, невен, женшен
За гъвкави и здрави стави – глюкозамин, MSM, хондроитин

ЗА ПРЪВ ПЪТ КУПУВАТЕ ESSENTIAL?
Приветстваме Ви с добре дошли в ESSENTIAL FOODS!
С първата опаковка ESSENTIAL вие променяте начина на живот на вашето куче. Като всяко живо същество и кучето има нужда от плавна и бавна промяна. Смесвайте постепенно старата храна с ESSENTIAL в продължение на 4 до 7 дни, докато напълно преминете на ESSENTIAL. Възможно е в първите седмици да забележите промяна в метаболизма. Също като хората, кучетата реагират на промени в диетата. Възможно е в началото отпадъчният продукт да бъде малко по-мек, но не бива да се притеснявате – субстанцията постепенно ще се нормализира. Това доказва качеството на ESSENTIAL. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас за съвети и насоки.

ТРАЙНОСТ
12 месеца от датата на производство.
Дата, час и уникален сериен номер ще намерите в горната част на всяка опаковка.

СЪХРАНЕНИЕ
Използвайте оригиналния ESSENTIAL the FOOD BOX. Съхранявайте на хладно (5-18 °C) и сухо място в затворен контейнер. Не излагайте на пряка слънчева светлина! По този начин ще имате вкусна и прясна храна от първата до последната порция.

ИЗТЕГЛИ:
ESSENTIAL_THE_BEGINNING.pdf

ESSENTIAL_THE_BEGINNING_LARGE BREED.pdf
ESSENTIAL_SUPERIOR_LIVING.pdf
ESSENTIAL_NAUTICAL_LIVING.pdf
ESSENTIAL_ESTATE_LIVING.pdf
ESSENTIAL_STAMINA.pdf
ESSENTIAL_CONTOUR.pdf
ESSENTIAL_OLDER.pdf
ESSENTIAL_GUIDE.pdf
ESSENTIAL_THE_OMEGA3_OIL.pdf

Какво е това, което прави ESSENTIAL толкова специална храна? Безспорно е съставът й!
Тук предлагаме по няколко думи за всяка от съставките, за които иначе може да се говори много. Но важното е, че са подбрани да бъдат най-добрите и съществени продукти, които могат да се открият, предимно от Великобритания.
За тези от Вас, които искат повече информация, има много интересни четива в интернет.
Пилешко месо
Пилета от породата ROSS & COBB, винаги от Великобритания.
Патешко месо
Нашите патици са свободно отглеждани във Великобритания, от породата Gressingham.
Пресни яйца
Пресните цели яйца в ESSENTIAL са източник на протеини, всички незаменими аминокиселини и хранителни вещества, лутеин и холин (Витамин Б)
 
 
 
Английска херинга
Прясно уловена дива херинга от
английския бряг. Един отличен източник на омега 3 мастни киселини (DHA и EPA). В ESSENTIAL трите източника на омега 3 са ALA, DHA и EPA. Херингата се съдържа в нашата ESSENTIAL NAUTICAL LIVING.
Дъгова пъстърва
Дъговата пъстърва в ESSENTIAL е уловена от р. Авон, в Солсбъри, Англия.
Шотландска сьомга
Уловена в Атлантическия океан дива шотландска сьомга. Естествен източник на Омега 3 (DHA и EPA).
 
 
 
Агнешко месо
Месото от свободно отглежданите британски агнета е основна част от ESSENTIAL ESTATE LIVING.
Червен елен и Елен лопатар
Отглеждат се във ферма за елени в Йоркшир. Месото им придава уникалните качества на нашата рецепта ESSENTIAL ESTATE LIVING.
Картофи
Чудесен и вкусен източник на въглехидрати. Съдържа се около 3.5% в ESSENTIAL. Разбира се, отглеждани във Великобритания.
 
 
 
Ангийски грах
Нашия грах се отглежда във Великобритания и е част от „Garden pack”.
Спанак
Спанакът е богат на фолиева киселина, желязо, каротеноиди и лутеин. Част от нашия „Garden pack”.
Моркови
Един отличен универсален кореноплоден зеленчук. Съдържа каротин и много други полезни хранителни вещества и фибри. Морковите са част от нашия „Garden Pack”.
 
 
 
Карфиол
Съдържа алицин и е важна част от нашия „Garden pack”.
Ябълки
Много положителни неща могат да се кажат за ябълките и несъмнено са добър избор като част от нашия “Fruit pack”.
Домати
Доматите имат многостранни ползи в нашите храни. Съдържат важни антиоксиданти като ликопен и фенолни киселини, бета каротин, витамин С и калий. Част от нашия “Fruit pack”.
 
 
 
Портокали
Портокалите са богати на натурален Витамин С. Част от нашия “Fruit pack”.

Круши
Още една страхотна съставка, добавена към нашите храни. Част от нашия “Fruit pack”.

Боровинки
Богати на антиоксиданти. Част от нашия „Berry pack”.
 
 
 
Женшен
Женшенът има многобройни ползи за здравето и е широко разпространен като хранителна добавка. Поради неговите лечебни свойства китайците го смятат за панацея.
Пробиотици
Терминът „пробиотик“ идва от гръцки и означава „за живота“. Обхваща разнообразие от микроорганизми в ESSENTIAL – MOS, FOS и люцерна. Пробиотиците имат благоприятен ефект върху стомашно-чревната флора.
Розмарин
Розмарин използваме, за да запазим храната възможно най-дълго. Разбира се, че има срок на годност и той е 12 месеца от датата на приготвяне. Това гарантира качествата на ESSENTIAL.
 
 
 
Гинко
Гинко билоба е националното дърво на Китай. В китайските манастири има дървета на възраст над 1500 години. Смята се за жив фосил, като видът му не се е променил повече от 270 млн. години. Листата се използват в производството на някои лекарства и има благоприятен ефект върху кръвообращението.
Морски водорасли
Морските водорасли са част от нашия „Herb pack”. Подбрани от крайбрежието на Исландия, водораслите са известни в азиатските страни със своите свойства и добър ефект върху здравето.
Джинджифил
Съдържа много антиоксиданти. Известен с благоприятното си влияние върху здравето. Част от нашия “Herb pack”.
 
 
 
Сладки картофи
Корен от сортовете Beauregard и Jewel. Високото съдържание на протеин прави този зеленчук очевиден избор за ESSENTIAL като неотменна част от нашия BOF принцип.
Черници
Сушени на слънце черници. Богати на Витамин С, магнезий, желязо и мед. Част от нашия “Berry pack”.
Червени боровинки
Смята се, че червените боровинки имат значителни ползи за здравето. Проучванията показват, че имат профилактично, лечебно и благоприятно въздействие срещу инфекция на пикочните пътища, сърдечно-съдови заболявания и рак. Червените боровинки са част от нашия „Berry pack”.
 
 
 
Великобританско ленено семе
Дар от природата! Отглеждано във Великобритания, лененото семе е много богато на Омега 3 мастни киселини (ALA) и растителни хранителни вещества.
Акай бери
Органични Акай бери, известни със своите многобройни здравословни ползи. Те са част от нашия „Berry pack”.
Люцерна
Още едно от малките чудеса на света! Люцерната е пълна с витамини, минерали, аминокиселини, ензими и най-важното – фибри.
 
 
 
Невен
Невенът е известен със своето противовъзпалително действие и защита от гъбички. С високо съдържание на антиоксиданти. Част от нашия “Herb pack”.
Зелен чай
Мощен антиоксидант, ободрява и тонизира, подпомага храносмилането, влияе благотворно върху имунната система.
Витамини и минерали
 
 
 


"WELL FED" Ltd.
Изключителен представител
info@essentialfoods.bg
www.e-dogshop.eu

+359 899 733 999

"Зоо Груп Стефанов" ООД
Официален дистрибутор
order@zoomagazin.eu
+359 899 806 540,
+359 876 708 066

* Proudly prepared & cooked in the UNITED KINGDOM *